Громади Дніпропетровщини отримали електрогенератори

31 громада Дніпропетровської області отримала допомогу від Програми «U-LEAD з Європою». Обладнання та інструменти – для відновлення пошкодженої обстрілами інфраструктури. Генератори – для безперебійного постачання електроенергії. Резервуари для води та намети – для облаштування прихистків. Про це сповістили в обласній військовій адміністрації.

«Підтримка громад від Програми «U-LEAD з Європою» дуже своєчасна. Ракетними ударами ворог пошкоджує комунікації на прифронтових територіях області: електромережі, водопроводи. Для їх відновлення потрібна додаткова техніка», – зазначив в.о. директора департаменту економічного розвитку ДніпроОВА Олексій Псарьов.

Зеленодольська громада найбільше потерпає від ворожих обстрілів. У поміч отримала комплект «Ремонт»: генератори, бензопили, ланцюгову пилу, великий ліхтар. Все, аби комунальники могли швидко відновлювати роботу мереж.

«Три генератори використовуємо для ремонту мереж у Зеленодольську, Мар’янському, Малій та Великій Костромці. Щоб місцеві завжди були зі світлом. Ще два допоможуть, аби у разі чого не було перебоїв із водою», – сказала начальниця відділу Зеленодольської міськради Ірина Невесела.

Перещепинській громаді допомогли облаштувати прихистки для переселенців. Мешканців із сусідніх областей розмістили у 6 населених пунктах. Там є централізоване водопостачання. Безперебійну роботу насосів тепер забезпечують два генератори.

«Ще один генератор установили у ЦНАПі. Аби попри будь-які пошкодження ліній електропередач місцеві та переселенці могли отримувати адмінпослуги», – розповіла начальниця відділу Перещепинської міськради Світлана Булава.

Від програми «U-LEAD з Європою» Перещепинська громада отримала і великий намет. А ще – розкладушки, матраци, каремати, постіль. Два великі резервуари для води – по 1 куб м кожний. У разі потреби можна буде облаштувати прихисток ще для 20 людей, додала Світлана Булава.