Гуцульська овеча бриндзя отримала позначку географічного зазначення

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зареєструвало перший товар – “гуцульську овечу бриндзю”, – який має позначку географічного зазначення, повідомляє 24 канал.

“Гуцульська овеча бриндзя” відповідає всім європейським вимогам до реєстрації і має право на визначення в ЄС, йдеться на інформаційно-аналітичному порталі агропромислового комплексу України.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Заявку на реєстрацію географічного зазначення було подано громадською спілкою “Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів” до Мінекономіки ще 19 грудня 2018 року.

географічне значення гуцульська овеча бринза
Фото: Інформаційно-аналітичний портал агропромислового комплексу України

Географічне зазначення – це назва продукту, який виробляється на конкретній території. Наприклад: коньяк, шампанське, сир фета та інше. В Україні такими зазначеннями можуть стати також мелітопольські черешні.

Зауважимо, що в Україні діє закон, який дозволяє запроваджувати власні географічні зазначення. Зеленський підписав його 9 жовтня 2019 року.

“Гуцульська овеча бриндзя” – це сир, що виготовляється з овечого молока на полонинах Карпат в регіоні Івано-Франківської, Закарпатської та частково Чернівецької областей.

Традиції виготовлення продукту беруть свій початок ще з 15 століття.

головне фото: agronews

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!