Харчові звички, які підвищують ймовірність деменції у людини

Вчені констатують, що відмова від сніданку вчетверо підвищує ймовірність захворювання на деменцію, пише «Жіночий Світ«.

Деменція означає прогресуюче згасання мозку, що відбувається у людей похилого віку. Журналом Human Sciences of Health-Social Services було опубліковано результати дослідження, що вивчало взаємозв’язок між звичками способу життя та деменцією, – воно проводилося протягом шести років серед жителів фермерської спільноти, розташованої неподалік великого міського центру в Японії. Це були 525 осіб віком 65 років та старші.

Дослідники виявили зв’язок між ймовірністю деменції у людини та її харчовими звичками.

Вчені констатували: «Деменція вчетверо частіше діагностується серед людей, які не снідають».

Також було встановлено, що ризик отримати діагноз деменції підвищується у разі наступних харчових звичок:

  • Зловживання калоріями у вигляді дуже частих перекусів.
  • Безконтрольне споживання солі.
  • Схильність до переробленої їжі, що не дає організму корисних поживних речовин, вітамінів і мінералів.

Що потрібно їсти для підтримки здоров’я мозку? Ризик розвитку деменції насамперед підвищують порушення системи кровообігу, для її профілактики важливо вживати продукти, корисні для судин і серця. У цьому плані, на думку вчених, найефективнішою є комбінація двох систем харчування – середземноморської дієти та дієти DASH, призначеної для контролю за артеріальним тиском.