Хліб із зернових допомагає боротися з голодом і сприяє схудненню — дослідження
Правильно обраний сніданок може не лише подарувати енергію на весь день, а й допомогти контролювати вагу. Міжнародна група вчених провела дослідження, яке підтвердило: хліб, випечений на основі зернових культур, допомагає довше відчувати ситість і запобігає переїданню.
Експеримент показав ефективність зернового хліба
У дослідженні взяли участь дві групи добровольців. Перша група снідала звичайним білим хлібом з варенням, а друга — пила воду й споживала зерновий хліб, багатий на клітковину. Як результат — саме друга група довше не відчувала голоду і не потребувала перекусів упродовж дня.
Це пояснюється тим, що зернові культури містять велику кількість повільних вуглеводів і клітковини, які повільно засвоюються, тим самим знижуючи рівень цукру в крові та блокуючи відчуття голоду.
Хліб, білок і фрукти — ідеальна формула
Фахівці також зазначають, що найкращі результати у процесі контролю ваги досягаються, якщо поєднувати зерновий хліб із білковими продуктами (яйця, сир) та фруктами. Такий сніданок не тільки зберігає енергію надовго, але й запускає метаболічні процеси.
Читайте також: Дієтолог розповіла, який хліб допомагає схуднути
Порада експертів
Якщо ви прагнете схуднути або уникнути переїдання, віддавайте перевагу хлібу з цільного зерна, а не білому хлібу з високим глікемічним індексом. Це допоможе знизити кількість спожитих калорій протягом дня — без жорстких дієт.
фото з відкритих джерел