Хліб із зернових допомагає боротися з голодом і сприяє схудненню — дослідження

Правильно обраний сніданок може не лише подарувати енергію на весь день, а й допомогти контролювати вагу. Міжнародна група вчених провела дослідження, яке підтвердило: хліб, випечений на основі зернових культур, допомагає довше відчувати ситість і запобігає переїданню.

Експеримент показав ефективність зернового хліба

У дослідженні взяли участь дві групи добровольців. Перша група снідала звичайним білим хлібом з варенням, а друга — пила воду й споживала зерновий хліб, багатий на клітковину. Як результат — саме друга група довше не відчувала голоду і не потребувала перекусів упродовж дня.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Це пояснюється тим, що зернові культури містять велику кількість повільних вуглеводів і клітковини, які повільно засвоюються, тим самим знижуючи рівень цукру в крові та блокуючи відчуття голоду.

Хліб, білок і фрукти — ідеальна формула

Фахівці також зазначають, що найкращі результати у процесі контролю ваги досягаються, якщо поєднувати зерновий хліб із білковими продуктами (яйця, сир) та фруктами. Такий сніданок не тільки зберігає енергію надовго, але й запускає метаболічні процеси.

Читайте також: Дієтолог розповіла, який хліб допомагає схуднути

Порада експертів

Якщо ви прагнете схуднути або уникнути переїдання, віддавайте перевагу хлібу з цільного зерна, а не білому хлібу з високим глікемічним індексом. Це допоможе знизити кількість спожитих калорій протягом дня — без жорстких дієт.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *