Гліб Пригунов: “Розширення контактів і співпраці з Латвією – ще один крок до збагачення України”

Розпочався візит делегації депутатів латвійського сайму до Дніпропетровської області. Головною метою латвійців є розширення всебічних контактів з Україною та Дніпропетровською областю зокрема.

IMG_2459

На зустрічі з головою обласної ради Глібом Пригуновим вони зазначили, що зацікавлені у поставці до України рибної продукції, а також у поставці до Латвії кондитерських виробів, дитячих майданчиків та іншого. Латвійці зазначили, що розвиток відносин між нашими країнами має розпочатися з плідних контактів на рівні місцевого самоврядування. Гліб Пригунов зауважив, що зараз ведеться робота з відкриття почесного консульства Латвії. Це певною мірою дасть поштовх для розвитку співпраці. Саме консульство буде покликане розширювати контакти, сприяти обміну досвідом та інформацією.

Гліб Пригунов також подякував латвійським депутатам за допомогу, яку Латвія надала Україні у зв’язку з військовою агресією, зокрема у реабілітації дітей, які постраждали внаслідок бойових дій на сході. Латвійці відмітили, що зараз більшість всіх процесів в їхній країні розглядається через призму українських подій, тому що проблеми України – це виклик всьому світові. Сторони обговорили можливий обмін досвідом у реалізації реформи децентралізації, адже Дніпропетровська область є лідером у втіленні децентралізаційних процесів. У рамках візиту латвійська делегація відвідає найбільш успішні об’єднані громади. Також ознайомляться із культурними надбаннями Дніпропетровщини, відвідають Петриківку. Зустріч із головою обласної ради завершилася підписанням Меморандуму про співпрацю.

«Це лише рамкова угода, впевнений, що найближчим часом ми наповнимо її конкретними діями. Розширення контактів із Латвією – це ще один крок до збагачення України», – зазначив Гліб Пригунов.