Ідеальний сніданок: 5 порад для здорового початку дня

Якщо ви хочете почати день позитивно, варто організувати собі чудовий сніданок за правилами.

1. Почніть з води Правильний сніданок починається задовго до того, як ви сядете за стіл. Він починається зі склянки води приблизно за 30 хвилин перед їжею. Цей простий прийом підготує систему травлення до роботи, включить обмін речовин і відновить водний баланс в організмі. Вода має бути фільтрованою, але не кип’яченою, бажано кімнатної температури. Мінеральна вода без газу теж підійде.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

2. Білковий сніданок Білковий сніданок стане продуктивним початком дня. Адже білки – це незамінний будівельний матеріал для клітин та тканин, а їм потрібне постійне оновлення. Головними джерелами білка є біле м’ясо, риба, яйця, молочні продукти, боби, крупи та злаки. Тільки не навантажуйте шлунок за повною програмою.

3. Корисні жири Треба навчитися відрізняти корисні жири від шкідливих. До перших відносять мононенасичені та поліненасичені жирні кислоти. Чемпіони з їхнього змісту – рослинні олії, риба та морепродукти, яйця, горіхи, насіння, тофу, пармезан та авокадо. Такий набір продуктів сам нагадує, що приготувати. Омлет із сиром, риба на пару чи сендвіч із тунцем та авокадо — ось лише кілька варіантів. Олію можна використовувати для заправки салатів, змішуючи з лимонним соком або соєвим соусом.

4. Кисломолочні продукти У жодному разі не ігноруйте кисломолочні продукти на сніданок. Це ще одне важливе джерело білка. Пальма першості тут належить сиру. У ньому кальцій та фосфор містяться в оптимальних пропорціях. А ще в ньому є незамінна амінокислота метіонін, завдяки якій вітамін B12 засвоюється у повному обсязі. Він допомагає жирам і вуглеводам перетворюватися на енергію, а не на складки на боках і животі.

5. Свіжі фрукти та ягоди Свіжі фрукти та ягоди на сніданок лише вітаються. Всі вони багаті на харчові волокна, антиоксиданти, пектин, життєво важливі кислоти. Склад вітамінно-мінерального комплексу, що міститься в них, можна перераховувати годинами. Така ударна комбінація дає колосальний заряд енергії вранці. Активні речовини стимулюють виділення шлункового соку, прискорюють обмін речовин та виводять із організму накопичені шкідливі речовини.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!