Кам’янський гурт представляв Україну на Міжнародному творчому фестивалі

Гурт етно-співу «Співаночки» Камʼянського музичного коледжу представляв культуру України на VI Міжнародному фольклорному фестивалі музики та танця «Вiserno more», який проходив з 10 по 16 липня у курортному місті Будва (Чорногорія). Повідомляють у прес-службі міської ради.

У фестивалі брали участь біля 400 фольклорних колективів з різних країн Європи: Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Словакії, Словенії, Чеської Республіки, Німеччини, Туреччини, Італії, Швеції, Молдови, Хорватії, Вірменії, Болгарії, Румунії та Угорщини. Ідея заходу полягає в тому, щоб представити культурні традиції різних країн та забезпечити можливість членам груп зібратися разом, показати свої творчі наробки та наблизити музику до людей і представити її на вулицях і площах.

Культурні традиції України представляв гурт етно-співу «Співаночки» Камʼянського музичного коледжу. Створений у 2014 році й оновлений молодими виконавцями, колектив демонстрував співоче мистецтво козацького краю – Січеславщини, зокрема, «Козацькі пісні Дніпропетровщини», які внесені до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Ці фольклорні твори є одним з багатьох джерел слов’янської культури, спадщиною героїчних днів минулого, справжнім носієм словʼянсько-козацького духу.

Колектив порадував слухачів самобутньою автентичною манерою співу, показав високий рівень виконання козацьких пісень, за що отримав Міжнародний Сертифікат Всесвітньої асоціації фольклорної музики й співу.