Картопля: все про корисні властивості

Корисні властивості картоплі сьогодні відомі всім. Картопля широко застосовується в кулінарії і народній медицині, завдяки своїм харчовим і цілющим властивостям.

Сік сирої картоплі добре очищає весь організм. З морквяним соком і соком селери добре допомагає при порушенні травлення, нервових розладах, наприклад при ішіасі і зобі. Повідомляє zdorovia.com.ua.

Щоденне вживання 500 мл морквяного, огіркового, бурякового і картопляного соку дає позитивний результат в короткий термін за умови, що виключені з раціону м’ясні та рибні продукти.

При порушенні серцевої діяльності пити по 100 мл картопляного соку тричі на день натщесерце, перед обідом і перед вечерею протягом 3 тижнів. Перерва — 1 тиждень, потім курс повторити. Всього на курс — від 5 до 15 л соку.

При порушенні шлунково-кишкової діяльності (гастриті з підвищеною кислотністю, виразці, запорах) пити 1 стакан соку сирої картоплі вранці натщесерце. Після прийому треба лягти в ліжко на півгодини. Через годину можна снідати. Так робити 10 днів поспіль. Потім 10 днів пропустити і знову повторити 10-денне лікування. Приймати свіжий сік відразу після його приготування протягом 2-4 хвилин.

Якщо кожен день опускати на 5 хвилин руки в картопляний відвар, то шкіра стане шовковистою і ніжною. Ванночки з відвару — ефективний метод боротьби з ламкими нігтями. Щодня застосовуваний концентрований картопляний відвар здатний навіть побороти незапущених грибкову інфекцію.

Добавить комментарий