Київстар підписав «Пакт на захист молоді» та зобов’язався підтримувати освіту в Україні

Національний телеком-оператор Київстар інвестує в підтримку талановитої молоді та студентів. Компанія виступає партнером для цілого ряду олімпіад з точних наук і проводить стажування для студентів.

Київстар підтримав європейську ініціативу по боротьбі з безробіттям серед молодих фахівців, підписавши український «Пакт на захист молоді». Підписанти пакту зобов’язуються сприяти створенню мінімум 100 партнерств між бізнесом та освітнім сектором і забезпечити 10 000 місць для стажування і першої роботи молоді до 2020 року.

IMG_4288

«Наша компанія завжди була відкрита для молодих фахівців і тих, хто тільки починає робити кар’єру. У нас є співробітники, які приходили на стажування відразу після закінчення університету і за кілька років ставали керівниками невеликих робочих груп, деякі виросли до керівників напрямів», заявила Оксана Олійник, директор з персоналу та розвитку організації Київстар. Цього року в компанії у черговий раз пройдуть стажування для студентів.

Минулого року стартувала освітня програма «Make Your Mark» («Зроби свій внесок») для допомоги талановитій молоді, яка демонструє успіхи в точних науках. За підтримки Київстар уже відбулися 3 літні школи та 17 учнівських олімпіад, серед яких 5 міжнародних. У цих заходах взяли участь понад 3,5 тис. українських школярів. Зараз за сприяння Київстар триває інтенсивна підготовка до наступних міжнародних олімпіад: Європейської математичної олімпіади для дівчат 2016 року і 57-ї Міжнародної олімпіади з математики, яка відбудеться в Гонконзі в липні.

Також працює Big Data School – освітня програма, яка допоможе навчити талановитих програмістів і аналітиків роботі з інноваційними технологіями. Студенти Big Data School познайомляться з інструментами обробки великих баз даних і проявлять свої підприємницькі таланти в роботі над реальними кейсами. Кращі випускники отримають можливість пройти стажування в Київстар.

«Ми багато років маємо статус не тільки лідера телекомунікаційного ринку України, а й одного з кращих роботодавців. Усі наші освітні ініціативи націлені на розвиток талановитої молоді. Саме тому ми раді прийняти участь у підписанні цього пакту і вважаємо, що найбільш перспективні інвестиції – у майбутнє», – розповіла Оксана Олійник на церемонії підписання «Пакту на захист молоді».

Крім Київстар, до ініціативи приєдналися «Nestle Україна», «Syngenta Україна», EY, «Байєр Україна», ДТЕК, «Platinum Bank», «Кока-Кола Беверіджиз Україна», KPMG та інші компанії, а також міністр молоді та спорту Ігор Жданов і міністр освіти Сергій Квіт.

Залишити відповідь