Кліщі “атакують” мешканців Дніпропетровщини

Кліщі продовжують докучати мешканцям Дніпропетровщини. Із початку року через їхні укуси до лікарень звернулась понад тисяча мешканців Дніпропетровщини. Про це сповістили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Кліщі живуть у листяних лісах, високій траві, вогких і вологих місцях. Чатують і у звичайному міському парку. У 2019 році ці комахи вже покусали понад тисячу жителів регіону», – розповіли в департаменті.

Щоб уникнути укусу кліща, варто обирати закритий одяг для прогулянок у лісі чи степу. Також слід застосовувати спеціальні спреї проти комах.

Якщо кліщ все ж вкусив, не можна витягати його самостійно. Це має зробити лікар. Після треба віднести комаху до Обласного лабораторного центру за адресою: м. Дніпро, вул. Щербаня, 6. Там кліща та постраждалого перевірять на хворобу Лайма.

«Важливо вчасно виявити хворобу Лайма. Якщо її підтвердять аналізи, то людину чекає два тижні антибактеріальної терапії в інфекційному відділенні», – уточнили в лабораторному центрі.

У 2018 році від укусів кліщів постраждали понад 800 жителів Дніпропетровщини.