Кому варто бути обережним із вживанням зеленої цибулі
Зелена цибуля — це корисний овоч, багатий на вітаміни, мінерали, клітковину та фіторечовини, які позитивно впливають на організм. Проте, її варто вживати з обережністю людям із певними проблемами зі здоров’ям.
Зокрема, зелена цибуля може подразнювати травну систему у людей із синдромом роздратованого кишківника, гастритом або печією.
Унікальний хімічний склад цибулі надає їй цілющих властивостей, серед яких — здатність пригнічувати запальні процеси в організмі. Завдяки вмісту вітамінів С, групи B та антиоксидантних фіторечовин, цибуля допомагає зміцнювати імунітет, а також знижувати ризики серцево-судинних захворювань, діабету та онкологічних захворювань.
Отже, хоч зелена цибуля має безліч переваг для здоров’я, людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту слід обмежувати її споживання, щоб уникнути загострення симптомів.
фото з відкритих джерел