Костянтин Писаревський: «Суспільний діалог із владою сприятиме формуванню об’єктивної громадської думки»

Голова громадської організації «Земля і Воля» Костянтин Писаревський розповів «Вістям» про діяльність організації та її взаємодію з владою.

– Костянтине Івановичу, чим живе нині громадська організація «Земля і Воля»?

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

– Серед найбільш резонансних заходів суспільно-політичного спрямування, що мали всеукраїнський розголос, можна назвати цілу низку.Показовими виявились розслідування, пов’язані з діяльністю забруднювачів навколишнього середовища: були відстояні та враховані соціально-економічні інтереси розвитку інфраструктури міста, прилеглих дачних садових товариств, відмінено транзитне прокладення комунікацій житлового масиву «Золоті Ключі», бюджет якого складав 600 млн. доларів, чимало іниших справ.

Наприклад, з екологами та облпрокуратурою зупинили діяльність свинокомплексу на 20 тис. голів «Деміс-Агро», що завдавав шкоди прилеглим садибам та водоймищам. Продовжуємо захищати права людей, україньку землю.

Хочемо зайнятися й просвітництвом. Готуємо до друку «Абетку» та добірку книг політсатири та з краєзнавства. До речі, шукаємо меценатів та партнерів, які долучаться до видання.

– Співпрацюєте з обласною державною адміністрацією?

– Конструктивно: критикуємо і в той же час активно співпрацюємо з облдержадміністрацією та обласною радою. Регулярно зустрічаємось і спілкуємось із Валентином Резніченко та Глібом Пригуновим. У форматі дискусійного клубу «Dnipro Live» вносимо пропозиції та шукаємо шляхи вирішення найгостріших проблем громад. Налагоджена тісна взаємодія і з обласною прокуратурою та її керманичем Віктором Матвійчуком. Упевнені, що суспільний діалог із владою сприятиме формуванню об’єктивної громадської думки та розбудові громадянського суспільства Січеславщини!

– Виступаєте за ринок землі чи проти?

– Ринок землі – це добре. Він потрібен, але не на часі. Один гектар землі у нас і тисячі доларів не коштує, у Швейцарії, наприклад, – усі 50 тисяч. Хто з селян у змозі придбати 1 га, навіть, за тисячу доларів ? У кого є гроші на це з чесних та працьовитих українців? У Великобританії лише 1% землі в обігу. Не повинно бути так, що в окремих олігарх-латифундистів накопичилось в обробітку до мільйона гектарів, а вчитель чи АТО-вець не може отримати 10 соток. Земля -передусім наша святиня, дана нам Богом!
Тож «З нами Бог, Земля і Воля!»

Анфіса Букреєва,
фото з архіву Костянтина Писаревського

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!