Кращі домашні засоби для боротьби з печією

Що робити, якщо ви зіткнулися з сильним нападом печії, а ліків і аптек поблизу немає? Експерти назвали кілька швидкодіючих домашніх рецептів. Розповідає ukrhealth.net.

Якщо ви часто мучитеся від печії, то вам потрібен великий сніданок і невелика вечеря. Крім схуднення даний режим харчування стабілізує метаболізм і скоротить кількість нападів печії. Обов’язково позбавтеся від жиру на животі, який не тільки збільшує ризик грижі шлунка, але і сприяє печії. Зменшіть в раціоні кількість вуглеводів, і це поліпшить симптоми, як з’ясували вчені ще в 2006 році. Зниження кількості вуглеводів до 20 гр. або менше в день істотно змінює рівень рH в шлунку.

Спробуйте визначити, які саме причини призводять до печії. Ведіть спеціальний харчовий щоденник, за допомогою якого можна встановити, які продукти харчування провокують небажані симптоми. Найчастіше ними бувають жирні і кислотні страви та напої, гостра їжа, кава, шоколад, пиво і вино. Візьміть під контроль рівень стресу. Ця стародавня біологічна реакція людського організму на будь-які загрози пов’язана в тому числі і з печією.

Почніть носити більш вільний одяг, щоб не тиснути на область живота. Не вживайте їжу пізніше, ніж за три години до відходу до сну. Подушка в ліжку повинна знаходитися трохи на підвищенні, щоб кількість випадків печії скоротилася. Жуйте їжу, яка провокує вироблення слини, на зразок хрустких овочів. Не забувайте про продукти харчування, що мають здатність боротися з симптомами печії. До їх числа відносяться зелені листові овочі, пробіотики, імбир, куркума, сік алое вера, продукти з високим вмістом харчових волокон, а також звичайна вода.

Главное фото pixabay.