Квашена капуста: корисні властивості, про які ви не знали

Квашена капуста – звичний продукт для східноєвропейських країн. Однак вперше готувати її почали в Китаї дві тисячі років тому. У стародавні часи ферментація була одним з найпопулярніших способів уберегти продукти від псування. До речі, у квашеної капусти є цілий ряд переваг.

Поживні речовини

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У квашеній капусті немає жиру, а в 100 грамах всього 19 ккал. При цьому в її складі присутні вітаміни В6, С і К1, а також калій, залізо, фолат і марганець.

Травлення

Квашена капуста повна пробіотиків, які допомагають відновити кишковий мікробіом. Додатково до цього йдуть ферменти.

Кишковий мікробіом важливий і з точки зору роботи імунної системи. Здорова флора запобігає зростанню “шкідливих” бактерій, а також може стимулювати вироблення природних антитіл. Регулярне вживання пробіотичних продуктів може знизити ризик розвитку інфекційних захворювань.

Схуднення

Як і більшість овочів, квашена капуста містить мало калорій і достатньо клітковини. Це дасть довге відчуття насичення, що допоможе скоротити кількість калорій, якщо необхідно.

Інші корисні властивості:

  • Антиоксиданти: Квашена капуста містить антиоксиданти, які захищають клітини від пошкодження.
  • Здоров’я серця: Квашена капуста може допомогти знизити рівень холестерину та кров’яний тиск.
  • Протизапальні властивості: Квашена капуста може допомогти зменшити запалення в організмі.

Додайте квашену капусту до свого раціону, щоб отримати всі її корисні властивості!

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!