Лікарі назвали кашу, яка покращує роботу серця

Усі ми пам’ятаємо вівсянку з дитинства. Це найкорисніша їжа у світі, як казали нам батьки. Але чим саме така добра вівсяна каша? Дізнайтеся 7 несподіваних причин зробити вівсянку частиною здорового сніданку, пише “Країна здоров’я“.

Почуття ситості до обіду

Це те, що може зробити одна маленька порція вівсяної каші. Бета-глюкан, що міститься в вівсі, стабілізує рівень цукру в крові, а це означає, що не відчуєте раптове нестримне бажання з’їсти шоколадне печиво чи шматок солодкого торта. Крім того, нещодавні дослідження довели, що вживання вівсянки за три години до тренування допомагають підвищити витривалість та силу.

Користь цілісного зерна

Вівсяна крупа майже завжди обробляється із збереженням живильних висівок та зародків зерна; виняток становлять лише особливо ніжні вівсяні пластівці швидкого приготування.

Знижує рівень холестерину

Харчові волокна, що містяться в вівсі, значно знижують рівень холестерину в крові. Доведено, що вживання 3г харчових волокон вівса (це приблизно одна порція вівсяної каші або одна чашка вівсяних пластівців швидкого приготування або мюслей) допомагає знизити загальний рівень холестерину на 8-23%.

Містить цінні антиоксиданти

Антиоксиданти допомагають зберегти молодість та здоров’я. Але цікаво, що містяться вони не лише у свіжих овочах та фруктах, як ми звикли думати. Ранкову порцію вівсянки сміливо називати супер-сніданком, тому що вона містить необхідну кількість антиоксидантних сполук – авенантрамідів.

Протизапальна дія

Доведено, що антиоксиданти, що містяться у вівсянці, перешкоджають розвитку запальних процесів в організмі, зменшуючи ризик виникнення ожиріння, онкологічних та кардіологічних захворювань.

Допомагає зберегти здоров’я серця

Численні дослідження показують, що люди, які вживають у своєму раціоні близько 20 грам клітковини на день (що міститься в кількох порціях каші) мають нижчі ризики виникнення серцево-судинних захворювань – на 10-12%

Профілактика раку

Дослідження, проведені американським співтовариством раку, підтверджують ефективну дію клітковини, зокрема з вівсяного зерна, у профілактиці онкологічних захворювань. Доведено, що жінки, які щодня вживають клітковину у достатній кількості, мають на 50% менший ризик захворювання на рак молочної залози, повідомляється у виданні International Journal of Epidemiology.

З дитинства нам усі твердять, що вівсяна каша дуже корисна. Але чи справді це так?

Бета-глюкан, який містить вівсянка, дозволяє зберегти почуття ситості на весь день. Крупа після обробки зберігає всі корисні висівки, які мають позитивний вплив на організм. Вівсянка дозволяє регулювати рівень холестерину в крові.

Дана каша містить корисні антиоксиданти, які дозволяють зберегти молодість та пружність шкіри. Блокує можливість утворення запальних процесів.

Складно навіть подумати, але ця каша знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і навіть раку.

фото із відкритих джерел