Лікарі розповіли, як краще їсти гриби

Скоро осінь. Гриби часто називають одним з найкращих продуктів в осінньому раціоні харчування. Страви з грибів сприяють кращому засвоєнню кальцію, оздоровлюючи тим самим зуби і кістки, а також посилюють захисний потенціал імунної системи людини. Дієтолог Антоніна Стародубова розповіла про те, як слід вживати гриби, щоб не нашкодити здоров’ю. Пише “Жіночий світ”.

Експерт зазначила, що надмірне вживання грибів здатне вивести з ладу навіть здоровий організм. Перш за все, через занадто сильну пристрасть до грибних страв страждають органи шлунково-кишкового тракту.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

«Вживати в їжу гриби слід не частіше двох разів на тиждень порціями трохи більше 100-120 грамів», – підкреслила дієтолог Антоніна Стародубова.

Також лікар розповіла про те, що харчова цінність грибів залежить від їх віку. У їжу потрібно вживати тільки молоді гриби – вони повні вітамінів і не встигли зібрати в собі високу концентрацію потенційних токсинів, як це може статися зі старими грибами. Не варто забувати: гриби здатні накопичувати шкідливі речовини, які вони витягують з грунту.

У свою чергу лікар-дієтолог Сергій Обложко розповів, що гриби – це ідеальне доповнення до раціону тих, хто намагається схуднути: вони низькокалорійні, а клітковина, що міститься в них, покращує травлення.

Однак фахівець пояснив: грибів краще не їсти вагітним і годуючим жінкам, дітям молодшого віку і літнім людям – для них це важка їжа, здатна викликати нетравлення.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!