Ліричний вокал і потужний рок: на всеукраїнський фестиваль пісень, народжених в АТО, зареєструвалися понад півсотні виконавців

Коли на передовій говорили гармати – музи не мовчали. Слова й емоції складалися в рими. Так народжувалися пісні. Бійці йшли з ними в бій, відпочивали, святкували перемогу. Пісні, народжені в АТО, виконають 21 травня на першому в Україні фестивалі. Його організовує Дніпропетровська ОДА. Подали заявки понад півсотні бажаючих з різних куточків України. Наразі працює журі, на гала-концерт відберуть ТОП-20.

«Ідея фестивалю виникла у самих учасників АТО. Коли вони служили, писали вірші та клали їх на музику. Пісні присвячували бойовим побратимам, перемозі, Україні. Облдержадміністрація ідею підтримала. У першому всеукраїнському фестивалі візьмуть участь хлопці з різних регіонів. Подано понад 50 заявок, журі обере 20 найкращих пісень. Це чудовий шанс побачити АТОшників зовсім в іншому амплуа, поспівати разом з ними та просто гарно провести час», – наголосив очільник регіону Валентин Резніченко.

Готується до фестивалю й дніпродзержинський гурт «Silver town». У пісенному арсеналі – декілька патріотичних композицій. Найбільше подобається «Україна – це ми». Пісню привіз із АТО гітарист колективу Андрій Касенюк.

Хлопець служив у 93-й бригаді розвідником-коректувальником. Каже, робота нервова. Розслаблятися допомагала пісня. «Знайшов там гітару, привів її до ладу і бриньчав, коли була вільна хвилинка. Одного разу командир мені дорікнув: «Що ти тільки бринькаєш?! Напиши щось путяще». Пару днів – і пісня народилася», – перебираючи струни, каже гітарист.

Виконуватиме пісню, народжену в АТО, вокаліст Олексій Орочко. Він – голос гурту.«Коли Андрій привіз пісню, я одразу вподобав її. Особливо динаміку. Через цю композицію відчуваєш, що коїться на передовій», – говорить фронт-мен.

Третій рік поспіль з хлопцями грає Костянтин Дюг. Він вважає, що війна не змогла висушити щирість, а любов і біль не змогли утаїтись в куточках душі. «Текст пісні несе глибокий смисл. Коли я його почув, то зрозумів, що світогляд Андрія змінився. Пісня просякнута бойовим духом. Вона – наче гімн 93-ї бригади», – посміхається хлопець.

«Silver town» зазвичай грає важкий рок. На фестивалі музиканти виконають сучасну музику в новому для них акустичному форматі. Гра суто на гітарі стане для колективу випробуванням. Разом з прем’єрою пісні обіцяють подарувати глядачам живий звук і неприкриті емоції.

Пісні про війну начистоту прозвучать 21 травня у літньому театрі парку Шевченка Дніпропетровська. Вони різнопланові та різножанрові. Можна буде почути і бардівську музику, і рок-композиції, і навіть пісні англійською в стилі heavy metal. Відчуйте душу, емоції і переживання українських захисників. Вони співатимуть на честь живих і в пам’ять про тих, хто не повернувся…

Залишити відповідь