Менше шматків – менше калорій: як зміни у подачі їжі впливають на апетит

Вчені з Університету Арізони (США) виявили, що нарізання їжі на менші шматки допомагає контролювати апетит і зменшувати кількість спожитих калорій.

Дослідники провели експеримент за участю 300 студентів. Половина з них отримала цілий бублик, а інша – розрізаний на 4 частини. Через 20 хвилин студентам запропонували безкоштовний обід, і виявилося, що ті, хто їли нарізаний бублик, в цілому споживали менше їжі та швидше повідомляли про ситість.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Науковці пояснюють цей феномен тим, що візуальне дроблення їжі змінює її сприйняття. Раніше подібні ефекти спостерігали у тварин: щури в експерименті частіше обирали дрібні шматки їжі, ніж великі, і в результаті їли менше.

Психологи припускають, що цей механізм діє і у людей. Розподіл їжі на менші частини може допомогти тим, хто прагне схуднути або просто контролювати свою вагу.

Отже, якщо ви хочете менше їсти, наступного разу спробуйте нарізати свою їжу на дрібні шматочки – і ви відчуєте насичення швидше!

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!