Мідний посуд виявився небезпечним для здоров’я
Мідні горнята та інший посуд, яким іноді користуються для подачі страв, може спровокувати в людей більше проблем, ніж здається на перший погляд. Пише “Радіо Максимум”.
Медики з Айови говорять, що популярні мідні чашки можуть стати причиною харчового отруєння. Згідно з Drug Administration’s Moral Food Code, мідь не можна використовувати з продуктами або ліками, що мають pH нижчий за 6.0. Це може бути оцет, фруктовий сік і вино. Тому коктейлі, які подаються в мідних кухлях, як це стало модно, можуть серйозно нашкодити.
“Коли посуд з міді та мідного сплаву контактує з кислотними продуктами, мідь отруює напій або їжу”, – йдеться в заяві авторів дослідження.
Отруєння міддю може привести до болю в шлунку, діареї, блювоти та пожовтіння шкіри. Потішимо вас: мідний посуд, який має внутрішнє покриття з іншого металу, такого як нікель або нержавіюча сталь, безпечний для здоров’я. Тому не поспішайте викидати улюблені кухлі та турки для заварювання кави.