Міграційна служба області оформила понад 93 тис закордонних паспортів

За час війни Міграційна служба у Дніпропетровській області видала понад 93 тис біометричних закордонних паспортів. А ще – майже 40 тис внутрішніх ID-карток.

Про це повідомили під час брифінгу в обласній військовій адміністрації

 «З початку війни обласне управління та всі наші територіальні підрозділи не припиняли роботу. Щодня приймаємо тисячі заяв від людей на оформлення біометричних документів: закордонних паспортів і внутрішніх ID-карток. Фахівці працюють навіть у громадах регіону, які обстрілює ворог», – зазначив начальник ГУ державної міграційної служби у Дніпропетровській області Богдан Чегіль.

Поки триває війна запровадили практику вклеювання фотографій дітей до закордонних паспортів батьків. За такою послугою вже звернулося  7 тис людей. Ще 8 тис – за подовженням терміну дії документу для виїзду за кордон.

«Вирішуємо питання відновлення документів поранених захисників, переселенців. А ще людей, звільнених з полону. Допомагаємо оперативно оформити паспорти для виїзду на лікування або реабілітацію», – додав Богдан Чегіль.

З кінця травня почали оформлювати паспорти за спрощеною процедурою. Відвідувачі можуть одночасно подати заявку на  внутрішній український та закордонний біометричний.

Обласні підрозділи міграційної служби за добу відвідують понад 2 тис людей. Окрім оформлення паспортів ще займаються питаннями громадянства. Ведуть боротьбу з нелегальними мігрантами. Для цього співпрацюють з правоохоронцями. З початку року виявили 300 нелегалів.

Всього на обліку в області майже 30 тис іноземців. Вони мають посвідки на постійне або тимчасове проживання.