На Дніпропетровщині батьків лякали штрафами

У Дніпрі батьків, чиї діти перебувають на вулиці під час карантину, – не штрафуватимуть. Ця інформація виявилася фейком, яку розповсюдила мешканка області у соціальних мережах.  Зараз стосовно даної жінки вже складено адмінпротокол. Але батькам нагадують, що карантин – це не канікули, тому діти повинні приділяти увагу навчанню та не вештатись вулицями під час епідемії.

У Дніпрі для школярів, котрі нині перебувають на карантині, забезпечені умови для дистанційного навчання – вивчити уроки та отримати домашнє завдання можна завдяки телебаченню або через Інтернет. Минулого тижня з’явились відеоуроки для учнів 9-11 класів, а вже тепер – для школярів молодшої та середньої школи. «Матеріалу достатньо для зайнятості учнів і це дасть змогу швидше надолужити програму після карантину.  Тож діти мають приділяти увагу дистанційному навчанню, зараз дуже багато платформ в Інтернеті стали безоплатними», – зазначила директор НВК №131 Олена Кізіль.

Освітяни рекомендують батькам сформувати для себе і дітей графік проведення дозвілля та чітко дотримуватись рекомендацій, займатись освітою та все ж контролювати час перебування дитини в Інтернеті.

«Ми не штрафуємо батьків, якщо їхні діти перебувають на вулиці. Але рекомендуємо під час карантину залишатись їм удома та займатись улюбленими справами. Закликаємо батьків бути відповідальними, не залишати дітей віком до семи років вдома наодинці», – зазначила начальник відділу ювенальної превенції ГУ НП в області Наталія Лазаренко.

 

Анастасія Нефретова, фото pixabay