На Дніпропетровщині капітально відремонтують міст

У Солонянському районі капітально відремонтують міст через річку Суха Сура. На це з дорожнього фонду передбачили 20 млн грн. Вже готовий проєкт, залишилося обрати підрядника. Роботи планують розпочати у 2020-му. Повідомляють у Дніпропетровській ОДА.

Міст через річку Суха Сура – частина дороги місцевого значення Солоне – Лошкарівка. За роки без капремонту там утворилися великі ями і навіть наскрізні провали. Нині їхати аварійною переправою заборонено – про це водіїв сповіщають попереджувальні знаки.

Ремонт передбачає майже повний демонтаж. Підрядники підсилять стійки та встановлять нові опори. Облаштують монолітну залізобетонну плиту під проїзну частину. Покладуть асфальт, зроблять тротуар та під’їзди до переправи.

Перед початком робіт прямо поряд з мостом облаштують тимчасову об’їзну дорогу.

«Зараз, аби не наражати дітей на небезпеку, шкільний автобус їздить в об’їзд переправи – це плюс 7 км в одну та в іншу сторону. «Гак» мають робити й інші водії, – розповів голова Солонянської громади Михайло Копейко. – Міст збудували у 1960-х, відтоді його жодного разу не ремонтували. Ще погіршили ситуацію фури, які їздили до асфальтного заводу. Переправа стала аварійною. Нині чекаємо на ремонт».

Загальна довжина мосту – 27,2 метри.