На Дніпропетровщині мешканці військових містечок регулярно залишаються без води.

Для мешканців Черкаського та Гвардійського збудують новий водогін. Роботи розпочнуть вже навесні 2020 року, а кошти виділять з обласного бюджету. Через постійні прориви у застарілих трубах мешканці військових містечок регулярно залишаються без води. Повідомляють у ДніпроОДА.

Проблема із водогоном гостро стоїть вже не перший рік. Було знайдено оптимальне рішення, яке дозволило б забезпечити стабільним водопостачанням людей вже за пару місяців. Запропонували обласним коштом звести нові свердловини. Для цього потрібен був дозвіл Міноборони, адже земля, де мало розгорнутися будівництво, належить саме цьому міністерству. Проте замість завітних підписів отримали відмову. Тому змушені були шукати інші варіанти.

Альтернативою стало будівництво нового 15-кілометрового водогону. Він замінить найпроблемнішу ділянку старого трубопроводу, який забезпечує водою жителів Гвардійського, Черкаського, Губинихи, Голубівки та Вільного.

«Цей водогін збудували дуже давно, майже півсотні років тому. Він вщент застарів, через корозію металу постійно виникають прориви. Тому нам доводиться зупиняти подачу води до населених пунктів, – розповів директор водоканалу Новомосковського району Володимир Маліцький. – Нині ремонтна бригада працює з самого ранку до пізнього вечора, але не встигає привести до ладу усі проблемні ділянки».

Будувати новий водогін розпочнуть навесні 2020 року.