На Дніпропетровщині навчають і розкривають здібності людей старшого віку

У Дніпропетровській області діє соціально-педагогічна послуга «Університет ІІІ віку». Психологи, освітяни, активісти допомагають людям старшого віку адаптуватися і розвиватися. Читають лекції, проводять семінари, тренінги і майстер-класи. Навчання безкоштовне. Минулоріч послугою скористалися 540 мешканців регіону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«На Дніпропетровщині фахівці проводять для людей старшого віку різноманітні заняття, формують групи за інтересами. Так розкривають їхні творчі здібності. Послуга безкоштовна», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Кришень.

Для людей старшого віку вже влаштовували кулінарні майстер-класи, сеанси ароматерапії, лікувальної фізкультури та скандинавської ходьби. Навчали комп’ютерній грамотності, дихальній гімнастиці, йозі.

«Факультет» учасники можуть обрати самостійно. Їх об’єднують у групи за інтересами. Після закінчення курсу всі отримують сертифікати.

Скористатися послугою «Університет ІІІ віку» можуть люди старше 55 років та з інвалідністю. Звертатися слід до територіальних центрів соціального обслуговування та центрів надання соціальних послуг.

На Дніпропетровщині 16 відповідних відділень. У Кривому Розі, Кам’янському, Вільногірську, Нікополі, Марганці, Покрові, Павлограді, Слобожанському та Межовій.