На Дніпропетровщині проводять ремонти без відключень світла

ДТЕК Дніпровські електромережі в умовах карантину робить все, щоб забезпечувати надійне електропостачання. Піклуючись про клієнтів, фахівці компанії впроваджують європейський досвід проведення робіт без відключення електропостачання.

Компанія ДТЕК Дніпровські електромережі одна з перших в Україні освоює технологію проведення ремонтів без відключення електропостачання. Це особливо важливо в період карантину, коли більшість українців перейшли на віддалений режим роботи. Такий підхід дозволяє не відключати цілу вулицю або багатоповерховий будинок для виконання робіт і не створює незручності для жителів міст та сіл. Крім того, роботи є повністю безпечними, що підтверджено європейським досвідом.

«ДТЕК Дніпровські електромережі діє в інтересах України. Ми дбаємо про клієнтів і робимо все, щоб в їх будинках було світло і комфорт. Навіть в сьогоднішніх умовах ми не зупиняємо ремонтні роботи. А сучасні методи і технології дозволяють нам проводити їх без відключення електропостачання. У лютому ми провели вже 400 таких ремонтів», – каже Андрій Терещук, генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі.

У минулому році навчання з ремонту повітряних ліній без відключення пройшли 264 фахівця ДТЕК Дніпровські електромережі. Компанія закупила засоби захисту та спецінструмент і запустила пілотний проект в Магдалинівському та інших районах області. На початку 2020 року розпочався другий етап пілотного проекту. Польські фахівці провели в Павлограді навчання бригад компанії новим технологіям ремонту розподільчих пристроїв та підстанцій. З моменту старту проекту в області вже виконано 1954 ремонтних роботи. Технологіям планується навчити ще 600 співробітників.

 

Фото: з відкритих джерел