На Дніпропетровщині відкриють перше в Україні Почесне консульство Румунії

У Дніпрі відкриють перше в Україні почесне консульство Румунії. Воно розпочне роботу вже у грудні 2019 року. Про це стало відомо під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіан-Леоном Цуркану. Повідоляють у прес-службі ДніпроОДА.

Під час зустрічі також представили Віталія Фокшу. Вже незабаром він стане першим Почесним консулом Румунії, призначеним в Україні.

«Для відкриття Почесного консульства в Україні ми обрали саме Дніпро не випадково. Усе – через потужність міста й області. Проаналізувавши економічні зв’язки України та Румунії ми побачили, що вони проходять саме через ваш регіон, – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану. – Прагнемо поглиблювати співпрацю між нашими країнами в освітній та культурній сферах. Переконані – найкращий спосіб пізнати одне одного – саме культурні обміни».

Нині на Дніпропетровщині працюють 8 Почесних консульств різних країн світу – Австрії, Бразилії, Бельгії, Кот-д’Івуару, Латвії, Литви, Таджикистану та Чеської Республіки.