Найкращі продукти для підвищення гемоглобіну: поради експертів

Щоб уникнути анемії та інших захворювань, що погіршують самопочуття та рівень життя, треба подбати про те, щоб рівень гемоглобіну не падав.

Зниження гемоглобіну може призвести до сторонніх шумів у вухах, почуття розбитості, занепаду сил, загальної слабкості, що ускладнює виконання навіть найпростіших робочих завдань. В результаті людина швидко втомлюється, не може сконцентруватися та постійно хоче спати. Як тримати рівень гемоглобіну під контролем?

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Спосіб №1: більше їжі з високим вмістом заліза та вітаміну С

Додайте до свого раціону сухофрукти, яйця, м’ясо, зернові. Замість звичного чаю пийте відвар шипшини, а газовані напої замініть гранатовим соком. Вітамін С (аскорбінова кислота) допомагає краще засвоювати залізо. Велика кількість вітаміну С міститься в квашеній капусті, зеленому перці, цитрусових. Варто обмежити вживання продуктів, що уповільнюють засвоєння заліза, таких як какао, згущене молоко і сири.

Спосіб №2: збільшіть вживання фолієвої кислоти

Фолієва кислота, вітамін групи В, необхідна для вироблення червоних кров’яних тілець. Брак фолієвої кислоти знижує рівень гемоглобіну. Вона міститься в брюсельській капусті, курячій печінці, паростках пшениці, сушених бобах, бананах, арахісі. Червоний буряк, що містить фолієву кислоту, калій, залізо та клітковину, також варто додати до раціону.

Спосіб №3: чай з кропивою

Гемоглобін підвищує відвар кропиви, що містить вітаміни групи В, аскорбінову кислоту та залізо. Для приготування напою додайте 2 чайні ложки сушеної кропиви до 300 мл гарячої води, настоюйте протягом 10 хвилин, процідіть і випийте. Рекомендується вживати такий чай не менше 2-3 разів на день.

Спосіб №4: фізичні вправи

Регулярні заняття спортом середньої та високої інтенсивності не лише допоможуть побудувати фігуру вашої мрії, а й піднімуть рівень гемоглобіну. Організм виробляє більше гемоглобіну через зростаючу потребу в кисні.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!