Найкращі рецепти для покращення пам’яті: смачні та корисні страви
Якщо ви помітили, що пам’ять стала вас підводити, зверніть увагу на правильне харчування. Існує багато продуктів, які можуть покращити функції мозку та зміцнити пам’ять.
Серед них: цільнозернові крупи, пшеничні висівки, горіхи, зелені листові овочі, чорниця, помідори, чорна смородина, шавлія, броколі, гарбузове та соняшникове насіння, коричневий рис та інші. Частіше використовуйте ці продукти у своїх стравах, адже вони багаті на корисні речовини, що підтримують здоров’я мозку.
Ось кілька простих рецептів, які ви можете приготувати, щоб покращити свою пам’ять:
Салат із капусти та чорносливу
Інгредієнти:
- Свіжа капуста
- Чорнослив
- Морква
- Цукор
- Сік лимона
Приготування:
- Наріжте соломкою свіжу капусту.
- Посипте капусту невеликою кількістю цукру, перемішайте руками, поки з’явиться сік, після чого відтисніть його.
- Замочіть чорнослив у теплій воді, щоб він набряк, потім наріжте його шматочками.
- Натріть моркву на тертці.
- З’єднайте капусту, моркву та чорнослив, перемішайте і додайте сік лимона за смаком.
Салат із квашеної капусти
Інгредієнти:
- Квашена капуста
- Яблуко
- Цибуля
- Волоські горіхи
- Зелень
- Олія
- Чорна смородина або журавлина (можна використовувати заморожені ягоди або гранат)
Приготування:
- У квашену капусту додайте нарізане на великій тертці яблуко.
- Додайте цибулю, нарізану півкільцями, та подрібнені волоські горіхи.
- Додайте подрібнену зелень, заправте олією.
- Посипте зверху свіжими або замороженими ягодами чорної смородини, журавлини або зернами граната для додаткового смаку та користі.
фото з відкритих джерел