Найнебезпечніші м’ясні продукти: рейтинг від експертів
Перероблене м’ясо може становити серйозну загрозу для здоров’я, попереджають дієтологи. Американські експерти з організації «Центр з використання досягнень науки в інтересах суспільства» (CSPI) склали рейтинг найшкідливіших м’ясних продуктів, які часто призводять до харчових отруєнь.
- Куряче м’ясо — лідер за кількістю випадків отруєння. Воно спричинило 452 спалахи та 6896 випадків отруєння у США.
- Яловичий фарш — 336 спалахів та 3801 випадок отруєння.
- Смаженина з яловичини та індички — 82 спалахи та 130 випадків.
- Ковбаси, свинина, ростбіф — 60 спалахів і 130 випадків отруєння.
- Шинка та курячі нагетси — 34 спалахи та 57 випадків.
Експерти радять споживати натуральне м’ясо і уникати перероблених продуктів, аби зменшити ризик харчових отруєнь та поліпшити загальне здоров’я.
фото з відкритих джерел