Названі шкідливі властивості сиру
Мало хто може уявити сніданок чи будь-який прийом їжі без сиру. Твердий сир відноситься до молочних продуктів, які корисно включати в раціон в будь-якому віці (він багатий молочним білком, вітамінами і мікроелементами). Його додають у безліч страв, роблять сирні супи чи навіть десерти. Але цей звичний продукт ховає безліч небезпек, зокрема лікарі і дієтологи попереджають – сир може бути шкідливий при надмірному вживанні.
Жири. У сирі міститься велика кількість насичених жирів (насичених жирних кислот), які не є корисними для здоров’я.
Сіль. У складі більшості сортів твердого сиру в великих кількостях входять солі натрію – це шкідливо для серцево-судинної системи.
Висока калорійність. Надмірне вживання сиру сприяє швидкому набору ваги, що в свою чергу підвищує ризик розвитку ожиріння, серцево-судинних захворювань і цукрового діабету.
Цвіль. Сир із цвіллю – це, зазвичай, дорогий та вишуканий продукт. Але багато експертів рекомендують не надто захоплюватися такими сортами сиру, як брі або камамбер, аби не нашкодити своєму здоров’ю.
Холестерин. Переважна кількість сирів з високим вмістом холестерину, здатного спровокувати розвиток серцево-судинних захворювань.
Але помірна кількість сиру та правильні поєднання не несуть шкоди вашому здоров’ю.


