Названо фрукти, які містять багато білка

Зазвичай вважається, що фрукти не багаті білком, і їхню користь пов’язують з вмістом клітковини. Проте, навіть фрукти можуть забезпечувати організм білком і входити в раціон тих людей, які худнуть. Пише zdorovia.com.ua.

Родзинки. Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, порція родзинок в 100 грамів містить 3 грами білка. Крім того незалежно від сорту, родзинки насичений різноманітними мінеральними солями і біологічно активними сполуками. Основними з них є вітаміни групи В (В1, В2, РР), А, бета-каротин, филлохинон, фосфор, залізо, кальцій, магній, калій.

Фініки. 100 грамів фініків містять 2,45 г білка. При цьому до складу фініків також входять нутрієнти, вітаміни і мінерали, які можуть принести багато користі нашому організму: зокрема, вони покращують мозкову активність, ефективні в боротьбі з застудою і стресом, допомагають при гіпертонії.

Чорнослив. Порція чорносливу вагою в 100 грамів дає 2,18 грама білка. У той же час чорнослив містить фосфор, калій, магній, натрій, кальцій. Його споживання допомагає від закрепів і болю в животі, а також захищає від розвитку гіпертонії та інших проблем з судинами і серцем.

Курага. 100-грамова порція кураги містить 3,75 грамів білка, що не так вже й мало при середній добовій нормі білка для людини в 50 грамів. Завдяки великій кількості калію курага може надавати лікувальний ефект при серцевих аритміях, а також виявляє сечогінну дію, що робить її дуже корисною тим, хто страждає гіпертонією і набряками.

Ківі і банан. Вміст білка в них майже однакове: до півтора грамів на 100 грамів м’якоті. Ківі відрізняється високим рівнем речовин, що поліпшують травлення, а вживання бананів активує виділення серотоніну – гормону, що відповідає за гарний настрій і якісний сон.

 

Фото: pixabay