Названо корисні властивості грибів-лисичок
Спеціалісти назвали чотири корисних властивості грибів-лисичок. По-перше, лисички можуть похвалитися багатим (що незвично для грибів) вітамінним і мінеральним складом. Вони містять калій і натрій, які необхідні для правильного водно-сольового балансу організму. Повідомляє сайт Наша мама.
Природні антиоксиданти у лисичках захищають організм від пошкодження вільними радикалами, зменшують запалення, зміцнюють імунітет і здатні сповільнювати процеси старіння. Також лисички містять вітамін Е, який відповідає за красу і молодість як шкіри, так і всього організму.
У складі гриба є чимало особливих речовин – хітінманноза, ергостеролу і траметонолінової кислоти. Ці активні речовини активно борються із запаленнями, в тому числі з акне, покращують роботу печінки і нирок і сприяють детоксикації організму.
Ще одним значним плюсом лисичок є їх низька калорійність і здатність запобігати ожирінню: активні речовини в їх складі перешкоджають накопиченню жиру, в тому числі і вісцерального.
Фото: pixabay