Неприємні новини для любителів борщу
Офіційна статистика свідчить, що лише за десять останніх днів червня суттєво подорожчали всі складові борщу. Так овочі, серед яких буряк – на 4,6 грн., або 72%, моркву – на 4,2 грн., або 35%, картоплю – на 3,2 грн., або 36%, капусту – на 3 грн., або 23% та цибулю 2,7 грн., або 25%. Відтепер середня ціна буряка складає 11 грн. за кілограм, моркви – 16 грн., картоплі – 12 грн., капусти – 16,5 грн., а цибулі – 13,4 грн.
«Крім того зростали ціни на м’ясо: свинина – на 3,2 грн., або 3,5%, яловичину – на 1,5 грн. На сьогодні, середня ціна свинини по Україні складає майже 94,5 грн. за кілограм, а яловичини – 103,2 грн. за кг. Також піднялося в ціні сало – на 80 коп., або 2%, та куряча тушку – на 60 коп., або 1,3%. Станом на 20 червня середня ціна в Україні на сало становила 44,3 грн. за кг., а курячої тушки – 44,3 грн. за кг», – зазначив директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко
Але є і позитивні новини. Деякі продукти подешевшали – це гречана крупа, ціна якої зменшилась за останні десять днів на 50 коп., або 2%, і яка коштує зараз 25,5 грн. за кілограм. А яйця подешевшали на 80 коп. грн., або 6%, і їх ціна становить 12,7 грн. за кг.