Обираємо гребінець для волосся правильно

Гребінець – звичайний щоденний аксесуар, яким користуються люди незалежно від віку. Але мало хто задумується, що обирати гребінець треба ретельно. А неправильно підібраний аксесуар може призвести до проблем зі шкірою голови чи навіть захворювань. «Вісті Придніпров’я» підібрали для вас актуальні поради з приводу вибору гребінця:

Матеріал

Зазвичай гребінці розрізняються за формою і матеріалом: це може бути дерево, метал, пластмаса або щетина. Дерево підходить для всіх типів волосся (жирному не дає «склеїтись», сухому ламатися та сіктися). Також дерево гарно знімає статичну електрику, через яку волосся тріщить і погано укладається.

А от металеві щітки зручні в догляді і довговічні. Обов’язково звертайте увагу на наявність кульок на кінцях металевих зубців – вони повинні триматися міцно і не злітати, інакше ви ризикуєте поранити шкіру голови.  А от пластмасовий гребінець зручно брати з собою в дорогу або користуватися ним поза домом. Такий гребінець легкий, компактний, але для постійного застосування не годиться, тому що викликає електризацію волосся.

Гребінці з щетиною (м’якою чи жорсткою) незамінні при укладанні волосся. Найкращий варіант, якщо гребінець має комбіновані щетинки – натуральні та синтетичні.  Але якщо ваше волосся схильне до швидкого забруднення, то краще обирайте щітки з натуральних матеріалів. Вони мають здатність вбирати зайвий жир.

Форма

Найпопулярніша  форма гребінця – пласка з безліччю вертикально розташованих зубчиків. Це так звана масажна щітка. Вона рівномірно розподіляє секрецію сальних залоз по всій довжині пасма, усуваючи ефект змішаного волосся – сухих на кінчиках і жирних біля коріння.

Брашинги – циліндричні гребінці з зубчиками, рівномірно розташованими по всій поверхні – дуже знадобляться під час сушіння волосся феном. Вони не тільки додадуть об’єм вашій зачісці, але і допоможуть випрямити або, навпаки, завити довгі пасма.

Круглий гребінець з подвійною щетиною призначений спеціально для випрямлення локонів. Щетинки щільно зчіплюються з мокрим волоссям – вам залишається тільки натягнути пасма і зафіксувати їх положення гарячим струменем повітря

Плоскі гребінці  з частими або рідкими зубцями – річ багатофункціональна, підходять для усіх типів волосся.

Тест перед покупкою

Перед остаточним вибором гребінця в магазині візьміть і проведіть долонею по зубчикам. Якщо відчуття залишилися не найприємніші, то майте на увазі, що так само будуть відчувати себе ваше волосся і шкіра голови. Гострі, погано оброблені зубці дряпають шкіру голови і рвуть тонке волосся.

Як правильно розчісуватись

Гарний гребінець – це тільки початок справи. Аби волосся було здоровим і сильними, розчісуйте їх мінімум 2 рази на день. Для довгого волосся обов’язково придбайте масажну щітку. Розчісуйте довгі пасма, починаючи від кінчиків і поступово переходячи до коренів. Процес розчісування стимулює кровообіг шкіри голови і покращує живлення волосяних цибулин, тому чим довше він буде відбуватися, тим краще буде виглядати волосся.

Аби позбавити гребінець від залишків волосся і частинок шкіри, просто гарненько потріть їх одна об одну. Мийте  1-2 рази в тиждень теплою водою із шампунем. Круглі гребінця з зубчиками або щетиною необхідно мити частіше – 1 раз в 3-4 дня – мильно-нашатирним розчином (на 0,5 л води – крапля шампуню і 3-5 крапель нашатирного спирту).

Залишити відповідь