Один водій маршрутки заблукав, інший – мчав, як міг

Щотижня спеціалісти Дніпропетровської ОДА збирають та консолідують інформацію про роботу перевізників на міжміських та приміських маршрутах області. Допомагають у цьому GPS-датчики, встановлені в автобусах. Цього тижня серед головних порушників опинилися водії підприємств «Північтранс» та «Автотранссервіс». Чим саме вони виділилися серед колег, розповіли у відділі транспорту облдержадміністрації.

Вибороти перемогу у номінації «Найшвидший водій» вдалося підприємству «Північтранс». Водій так поспішав до пункту призначення, що геть забув про існування швидкісного режиму. Рухаючись за маршрутом з Дніпра до Партизанського, автобус № АЕ 8509 АА розігнався до 126 кілометрів на годину.

Інший водій «Північтрансу» вирішив самостійно обрати маршрут руху. Автобус № АЕ 6033 АА мав курсувати між Кривим Рогом та селом Ранній Ранок. Замість цього кінцевим пунктом виявилося селище Христофорівка. Попередньо водій вирішив заїхати ще й до села Пишного, що маршрутом не передбачено.

«Три місяці поспіль супутникова навігаційна система допомагає нам контролювати якість пасажирських перевезень на міжміських та приміських маршрутах області. За результатами перевірок перевізники вже звільнили чотирьох водіїв, які систематично порушували правила. Ще 25 отримали попередження про звільнення. Ми завжди говорили, що безпека та комфорт пасажирів – наші пріоритети. Тож на дорогах області працюватимуть тільки ті автопідприємства, які готові їх забезпечити», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Є серед перевізників, які обслуговують приміські та міжміські маршрути Дніпропетровщини, й сумлінні автопідприємства. Вони майже щотижня отримують перемогу одразу у двох номінаціях – «Керування транспортним засобом без перевищення швидкості» та «Рух строго за маршрутом». Серед лідерів позитивного рейтингу – ПП «Одіум-Престиж», ФОП «Пушкарний», ФОП «Скабелко», ТОВ «Автодрайв».

Дані про роботу пасажирського транспорту в області поступають й на громадську платформу Easyway. На сайті пасажири можуть дізнатися, коли під’їде необхідний автобус, скільки машин працює на лінії та чи довго чекати наступної маршрутки.

У Дніпропетровській області понад 200 приміських та 240 міжміських маршрутів. На них працює більше 800 машин.

Залишити відповідь