Онколог назвав продукти, що захищають нас від раку

Рак виникає, коли клітини мутують, перетворюючись із клітин, що сприяють здоровому функціонуванню організму, на клітини, що атакують його. Хоча велика увага приділяється реактивним методам лікування раку, також було проведено дослідження того, як можна запобігти цьому захворюванню. Було виявлено п’ять продуктів, які можуть запобігти виникненню цього стану, повідомляє “Жіночий Світ”.

Рак може вразити будь-яку клітину будь-якої людини у будь-який момент її життя. Ця хвороба, друга за величиною причина смерті у світі, є одним із найлютіших ворогів науки. Чотири найпоширеніші види раку – це рак молочної залози, кишечника, легень і простати. Незважаючи на те, що лікування цих захворювань розвивається швидкими темпами, важливо звернути увагу на те, як люди знижують ризик розвитку тієї чи іншої форми захворювання.

“Дослідження виявило п’ять продуктів, які можуть знизити ризик розвитку раку завдяки наявності однієї конкретної хімічної групи – флавоноїдів. Флавоноїди є типом поліфонічного вторинного метаболіту, виявленого в рослинах. Іншими словами, вони є групою сполук, що містяться у звичайних фруктах і овочах”, – каже онколог Андрій Воробйов.

Флавоноїди, як і інші сполуки, що зустрічаються в природі, можуть мати ряд переваг залежно від того, які флавоноїди містяться в якій їжі і в якій комбінації. Деякі їх можуть мати протизапальні властивості чи знижувати ризик розвитку раку.

Лікар рекомендував п’ять продуктів з особливо високим вмістом флавоноїдів та дози, в яких їх слід вживати:

Чашка зеленого чаю.
• Одне яблуко.
• Один апельсин.
• 100 г чорниці.
• 100 г броколі.

Фото з відкритих джерел