Фестиваль науки і сучасних технологій пройде у Дніпрі

З 17 по 18 вересня у нашому місті пройде фестиваль науки, техніки та сучасних технологій Interpipe TechFest . Фестиваль складатиметься з трьох тематичних блоків: популярний, освітній та інвестиційний. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Перший буде представлений робототехнікою, дронами, хімічними та фізичними експериментами, технічними хобі. Відвідувачі стануть свідками віртуозного дрифту на радіокерованих моделях машин, візьмуть участь у батлі роботів, вболіватимуть за учасників чемпіонату з пілотування дронів.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Освітній блок покаже модель технічної освіти в мініатюрі – від позашкільних навчальних центрів до спеціалізованих ліцеїв та вишів. Також планується запуск проекту  STEM, який спрямований на популяризацію інженерно-технічних професій серед школярів.

Інвестиційний блок представить найкращі українські майданчики для запуску й розвитку стартапів – науковий парк «Київська Політехніка», стартап-школа Sikorsky Challenge, стипендіальна програма «Завтра.ua», Київський Hub 4.0 та Бізнес-інкубатор Innovation Box. На відвідувачів також чекають дві спеціальні зони – «Космос» та «Сучасна промисловість». У космічній зоні можна буде поспілкуватися з першим українським космонавтом Леонідом Каденюком, переможцями хакатону NASA – українськими інженерами, розробниками марсолету Mars Hooper. А також побачити проекти КБ «Південне», Державного космічного агентства України, відвідати експозиції музею космонавтики ім. Корольова та Дніпровського планетарію.

У зоні «Сучасна промисловість» відвідувачі побачать, як сучасні технології реалізовані на заводах виробника безшовних труб та залізничних коліс.

«Це для нас важливе завдання – придумати, як ми можемо ще більше розвивати ІТ-галузь, інженерію, високі технології. Наша мета – перетворити Дніпро на столицю електронних інновацій. На Interpipe TechFest ми розкажемо про здобутки міської влади в цьому напрямі. Також я розраховую знайти там багато ідей для впровадження», – зазначила виконуюча обов’язки заступника міського голови Яніка Мерило.

Загалом організатори очікують на майже 90 учасників фестивалю. Ще один бонус – Open Air Лекторій, участь у якому візьмуть більше 50 спікерів.  До уваги глядачів 5 тематичних панелей – «Індустрія 4.0», «Космічні технології» , «Стартапи та інвестори», «Електронний уряд Дніпра і області», «Технічна освіта нового покоління».

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь