Під час карантину мешканців Дніпропетровщини не штрафуватимуть через борги за комуналку

Мешканців Дніпропетровщини, та й усіх українців не штрафуватимуть через несвоєчасну сплату рахунків за житлово-комунальні послуги та не зупинятимуть їх надання. Через борги не виселятимуть з оселі. Такі корективи запровадив Уряд на час карантину.

«Аби підтримали українців під час карантину, Уряд ініціював деякі зміни на законодавчому рівні. Зокрема, вони стосуються розрахунків за житлово-комунальні-послуги», – наголосив директор департаменту ЖКГ Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць.

Подписаться на наш Telegram-канал можно здесь t.me/vestidpua

Під час карантину не будуть нараховувати та стягувати штраф або пеню через несвоєчасну сплату за житлово-комунальні послуги. Через заборгованість не припинятимуть їх надання.

Заборонили через борги за комуналку примусово виселяти з оселі або стягувати житло, яке є приватною власністю громадян. Те саме стосується і будинків державного, громадського, соціального житлового фонду.

«Водночас ці зміни не означають, що за комунальні послуги взагалі не потрібно сплачувати. Це може порушити стабільну роботу підприємств ЖКГ. До того ж, не дивлячись на відсутність штрафів, заборгованість накопичуватиметься. Тому якщо є така фінансова можливість, не зволікайте та сплачуйте по рахункам», – додав Андрій Коломоєць.

Карантин в Україні триватиме до 24 квітня.

 

Фото: з відкритих джерел