Яким може бути новий логотип Дніпра (Фото)

Дніпрянам пропонують познайомитися з концептуальною ідеєю нового логотипу міста. За задумом його творців, у новому логотипі поєднано три важливі складові нашого міста: хвилі (річка Дніпро та місто Дніпро з’єднані нерозривно: без ріки не було б і міста); захист (щит) – щит був символом Дніпра усю його історію, і це не випадково. Усім відомі козацькі фортеці, битва за Дніпро у Другу світову війну, захисні системи ДМЗ та ракети Південмашу. І, звичайно, важко переоцінити ту доленосну роль, яку відіграло наше місто у захисті української державності! А також міцний характер. Дніпро завжди був і завжди буде сильним, незалежним містом, твердим, цілеспрямованим і не схожим на інших. Дух міста в усі часи виховував, надихав та спрямовував прекрасні особистості: вчених та конструкторів, бізнесменів та політичних діячів, спортсменів та просто чудових людей.

2

Таким чином новий логотип зображує щит з хвилями і написом Дніпро. Весь логотип блакитного кольору, адже це головний колір міста.

Також логотип приховує і  інші символи: гільошну сітку, що натякає на бізнес; герб, як зв’язок зі славним історичним минулим; літеру Д, що натякає на готель «Парус» та футбольний клуб «Дніпро»; щасливу сімку, яка приносить удачу.

66

В залежності від установи, його зовнішній вигляд змінюється. Наприклад, у Міськзеленбуду він яскраво-зелений.

Як стверджують автори, прості форми дозволяють також зробити спрощений варіант знаку, який можливо відтворювати у найменших форматах та на незручних носіях.

«Сучасний, простий і разом з тим потужний знак, який поєднав у собі найсильніші асоціації мешканців міста і його гостей: нестримну ріку, захист та патріотизм, характер та могутність», – таким у підсумку є новий логотип міста.