Поліцейський з Дніпра став першим у світових змаганнях (Фото)

Поліцейський з Дніпра, український спортсмен Святослав Цветков проплив 1,9 км у Середземному морі, потім 90 км проїхав на велосипеді, після чого пробіг 21 км. І все це без відпочинку за 3 години 56 хвилин 23 секунди. Він показав найкращий результат серед  1700 спортсменів з різних країн світу.  Змагання IRONMAN відбулися 28 жовтня у Туреччині.

Святослав Цветков – багаторазовий призер кубків Європи з тріатлону, чемпіон України з офіцерського триборства МВС та старший інспектор тренінгового центру ГУНП. Щодня він наставляє та мотивує поліцейських Дніпропетровщини займатися спортом та досягати своєї мети.

День Святослава починається з півторагодинних тренувань з бігу, плавання чи їзди на велосипеді. Після цього Святослав готовий приступити до робочого дня. Ще стільки ж часу присвячує вечірнім тренуванням. В обід, якщо випадає вільна хвилина, робить фізичні вправи. Саме завдяки такому напруженому графіку занять поліцейський Святослав Цветков чотири рази поспіль займав призові місця на кубках Європи з тріатлону.

На роботі у тренінговому центрі на нього чекають поліцейські з усієї області, які підвищують свою кваліфікацію та професійну майстерність. Тактика самозахисту, вогнева підготовка, вміння вправно тримати пістолет, швидко збирати та розбирати зброю, влучно потрапляти в ціль – лише мала частина того, що сам вміє та може навчити колег Святослав. Крім цього, він мотивує поліцейських на заняття спортом, вчить їх ставити цілі та досягати їх.

Захоплення спортом у юного курсанта Запорізького юридичного інституту виникло у 2000 році, коли він взяв участь у змаганнях з офіцерського триборства. Це захоплюючий вид поліцейсько-прикладного спорту, який поєднує стрільбу з бойової зброї, біг та плавання. Здобуваючи одну перемогу за другою, Святослав продовжує спортивну кар’єру на посаді інспектора спортклубу МВС у Дніпрі.  Тут він представляє поліцію Дніпропетровської області на всеукраїнському рівні у змаганнях силових структур, займаючи призові місця в особистому та командному заліку.  Паралельно з цим вирішує спробувати сили не тільки серед колег, а й поборотися з кращими спортсменами-тріатлоністами України та Європи. Тріатлон – це олімпійський вид спорту, який включає в себе 1,5 км плавання у відкритій воді, 40 км їзди на велосипеді та 10 км бігу.  Всі ці вправи мають бути виконані якнайшвидше, з мінімальним часом на відпочинок. У цьому виді спорту Святослав Цветков з 2009 по 2012 роки також входив до трійки кращих спортсменів Європи.

Попереду у нього – Чемпіонат світу IRONMAN 70.3 у Франції.