Понад 300 тисяч гривень – за землю у Дніпропетровському районі (Фото)

У Дніпрі посадовець держгеокадастру вимагав 364 тисячі гривень за землю. За фактом вимагання хабара службовою особою обласного управління Держгеокадастру військовою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Повідомляють в Управлінні захисту економіки в Дніпропетровській області.

__3

Так, посадовець Головного Управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області погодився надати проектну документацію та передати 20 га землі у власність фермерського господарства. Проте за прискорення процедури оформлення заступник начальника одного із відділі попросив «символічну плату» – 364 тисячі гривень неправомірної вигоди.

__1

За його словами, ці кошти він повинен був передати керівнику даної держустанови.

9 лютого, оперативники УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції спільно зі слідчими військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України затримали начальника одного із відділів. У нього вилучили пакет із грошима, який він одержав від представника фермерського господарства за вирішення земельного питання.

_

364 тисячі гривень вилучили правоохоронці. Окрім того, під час проведення обшуку службового кабінету було вилучено виготовлену документацію на виділення земельних ділянок на території Дніпропетровського району. Перевіряється причетність до корупційної діяльності інших працівників  державної установи.

_(1)

Залишити відповідь