Понад 70 юних художників Дніпропетровщини подали свої роботи на Міжнародний конкурс дитячого малюнку

У Дніпрі проводять Міжнародний конкурс дитячого малюнку «Україна. Перемога. Діти». До нього долучилося понад 70 юних художників з Дніпропетровщини. Учасники – від 4 до 18 років.

Загалом організатори вже отримали півтори сотні робіт. Про це повідомили під час брифінгу у ДніпроОВА.

«Мета нашого конкурсу – привернути увагу світової спільноти до війни в Україні. Хочемо дати дітям змогу проявити свої творчі таланти. Юні художники часто помічають незвичні сюжети. А ще вони зараз дуже швидко дорослішають», – зазначила заступниця начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Людмила Кудряшова.

Конкурс проходить у три етапи. Нині триває перший тур. Журі оцінює надіслані онлайн роботи юних художників. За декілька днів планують оголосити переможців та призерів у трьох вікових категоріях: 4-7, 8-12 та 13-18 років.

За таким же принципом проведуть другий і третій тури. Діти надсилатимуть малюнки, журі обиратиме переможців та призерів. Наприкінці за результатами усіх турів визначать володарів Гран-прі. Їх планують заохотити професійними графічними планшетами.

Серед членів журі відомі художники, галеристи, дизайнери, колекціонери. Вони представники різних країн: України, Португалії, Аргентини, Німеччини, Болгарії, Польщі.

Одна з ініціаторок та членкиня журі конкурсу – директорка Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура Яна Куницька. Вона зазначила, що у першому турі малюнки надсилали не лише діти з Дніпра та області. Географія широка – є учасники з Рівного, Одеси, Івано-Франківська, Харкова, Дубно, Полтави.

«Запрошуємо брати участь в нашому конкурсі і діток з Європи, Америки. А ще маленьких українців, які виїхали з мамами закордон. Всіх бажаючих будемо раді бачити», – додала Яна Куницька.

Директор Музею українського живопису Сергій Бурбело зізнається, що важко оцінювати дитячі роботи. Деякі торкаються глибини душі та дивують майстерністю навіть професійних художників.

 «Трапляються просто неймовірні композиції. Найчастіше діти зображають воїнів, українських дівчат у вишиванках, лелек, янголів, які закривають крильми постраждалі міста нашої країни», – сказав Сергій Бурбело.

Взяти участь у проєкті, ознайомитися з роботами учасників та проголосувати за малюнок можна за посиланням.