Популярний французький органіст Жан-Марі Леруа відвідає Дніпропетровщину

На Дніпропетровщину завітає відомий французький органіст з Нотр-Дам де Назарет Жан-Марі Леруа. Він здивує слухачів своєю віртуозною грою на органі, виконає на інструменті й українські музичні композиції. Про це повідомили в управлінні культури, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА.

Разом із відомим органістом на сцену Будинку органної та камерної музики вийдуть солістки Галина Охотнік (сопрано) та Ольга Зернаєва (флейта).

У програмі – музика Генделя, Баха, Белліні, Масканьї та інших.

Музичну спеціальність Жан-Марі Леруа отримав у Школі канторум при Паризькій консерваторії у Жана і Марі-Луїз Лангле.

Протягом 30 років, як органіст, він грав у церквах Парижа. З 2010 року Жан-Марі – головний органіст церкви Нотр-Дам де Назарет, розташованої в серці Парижа – Ейфелевій вежі.

Музикант, крім концертних виступів відомий тим, що диригує хором і викладає в консерваторії Парижа. Багато виступає з такими відомими музикантами, як Селін Віктор-Бенавенте (сопрано), Гі Коментале (скрипка), Сільвія Плуа (флейта).

Органний концерт відбудеться 4 жовтня о 18.00 у Будинку органної та камерної музики за адресою: Дніпро, пр. С.Нігояна, 66. Телефони: (056) 374-05-52, 374-16-55, 97-589-35-76.

Залишити відповідь