Правила для боротьби з депресією

Жити під час війни дуже непросто — страх за життя рідних, регулярні обстріли та фінансові проблеми, все це створює постійне депресивне тло. Однак це не привід для того, щоб опускати руки, адже це лише здатне посилити проблеми вашого життя та близьких, повідомляє novosti24.kyiv.ua.

Заручіться соціальною підтримкою

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У такі моменти дуже важливо почуватися частиною якогось соціуму і не закриватися у собі. Намагайтеся зміцнювати зв’язок із друзями та родиною. Саме відчуття того, що вас можуть підмінити, заспокоїти і що ви не повинні тягнути все на собі, має терапевтичний ефект.

Максимально зменшіть фактори стресу

Коли ви перебуваєте в стані стресу, ваше тіло виробляє більше гормону кортизолу. У короткостроковій перспективі це добре. Однак у довгостроковій перспективі це може викликати у вас багато проблем, включаючи депресію. Чим більше ви використовуєте методи зниження стресу, тим краще.

Контролюйте свій сон

Сон та настрій тісно пов’язані. Дослідження 2014 року показало, що 80% людей з великим депресивним розладом мають порушення сну.

Правильно харчуйтесь

Дослідження продовжують знаходити чіткий зв’язок між дієтою та психічним здоров’ям. Насправді, було проведено так багато досліджень, які показали, що поліпшення харчування може запобігти та вилікувати психічні захворювання, що дієтична психіатрія стає мейнстримом.

Вчіться зупиняти негативні думки

Депресія не тільки змушує вас відчувати себе погано, вона також може змусити вас мислити негативніше. Проте контроль цих негативних думок може покращити ваш настрій.

Боріться з прокрастинацією

Симптоми депресії, такі як втома та труднощі з концентрацією уваги, провокують прокрастинацію. Однак прокрастинація – це шлях до збільшення депресії.

Важливо встановити терміни та добре керувати своїм часом. Ставте короткострокові цілі та старанно працюйте, щоб у першу чергу виконати найважливіші справи. Кожне успішно виконане завдання допоможе вам позбутися звички прокрастинувати.

Розберіться зі своїми домашніми справами

Депресія може ускладнити виконання домашніх справ, таких як миття посуду або оплата рахунків. Але купа паперів, стопка брудного посуду та підлога у брудному одязі лише посилять ваше відчуття нікчемності.

Використовуйте речі, які змушують почуватися краще

Набір інструментів для гарного самопочуття це будь-які справи, речі, заняття, які ви можете використовувати, щоб заспокоїти себе, коли ви почуваєтеся пригніченим. Це може бути перегляд улюбленого фільму, смакування улюблених фруктів, страв солодощів.

Згадайте про речі, які робили, коли були щасливі

Подумайте про речі, які вам подобається робити, коли ви щасливі. Потім, коли ви почуваєтеся пригніченим, спробуйте одне з цих занять. Обійняти свого вихованця, послухати улюблену музику, прийняти теплу ванну або почитати гарну книгу — це лише деякі з них.

Фото : з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!