Президент запустив Нацагентство з пошуку грошей корупціонерів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про Національне агентство з питань розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, прийнятий Верховною Радою 10 листопада 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Глави держави, пише «Укрінформ».

«Законом передбачений механізм розшуку активів, які підлягають арешту, їх повернення та управління арештованими активами, а також визначення правових засад організації та діяльності окремого незалежного органу, відповідального за провадження такої діяльності», – йдеться у повідомленні.

Згідно з законом, Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів – компактний висококваліфікований орган із широкими повноваженнями, високими гарантіями незалежності та, водночас, із достатньою кількістю контрольних механізмів з боку фахівців та громадськості, спеціально уповноважений на виявлення, розшук та управління кримінальними активами. Одним із ключових принципів заснування та діяльності такого органу є гарантії його незалежності.

Контроль за діяльністю Нацагентства здійснюватиметься через механізми громадської ради, комісії зовнішнього контролю (за аналогією із оцінкою діяльності Національного антикорупційного бюро) та щорічного оприлюднення детального звіту про роботу Агентства у звітному році.

Нацагентство має бути створене та розпочати свою роботу протягом трьох місяців з дня набрання чинності закону.

Залишити відповідь