Продукти, які знижують ризик інсульту

В раціоні кожної людини повинні бути продукти, які містять калій. Інсульти відбуваються, коли кровопостачання мозку припиняється. Залежно від ступеня важкості вони можуть призвести до смерті. Як і при багатьох інших захворюваннях, те, що ви їсте, може відігравати роль у зниженні чи підвищенні ризику захворювання, повідомляє «Країна здоров’я«.

Високе споживання калію було пов’язане з нижчою частотою ішемічного та геморагічного інсульту та загальною смертністю. Високе споживання калію пов’язане з нижчим ризиком інсульту та ішемічного інсульту, а також смертності від усіх причин у літніх жінок, особливо у тих, хто не має гіпертонії.

Продукти, багаті калієм, щоб знизити ризик:

1. Курка — 170 грам містить 574 міліграми калію
2. Банан – один містить 330 мг
3. Авокадо – половина містить 360 мг
4. Броколі – 80 г у сирому вигляді містить 317 мг
5. Шпинат – 80 г містить 545 мг
6. Приготовлений лосось – 154 г містить 634 мг
7. Картопля — 175 г вареного містить 639 мг
8. Склянка знежиреного молока містить 316 мг

Згідно з дослідженням у людей, які споживали найбільше калію, ймовірність серцевого нападу або інсульту була на 13% нижчою, ніж у людей, які споживали менше калію.

фото із відкритих джерел