Розчинна кава : користь та шкода напою
Мільйони людей в світі починають свій день з чашки кави і найчастіше в цій чашці – розчинна кава. Пояснити це просто: її не треба варити, і вона дешевша.
Організму без різниці, яку розчинну каву ви п’єте, дешеву чи дорогу – реагує він на неї однаково, повідомляє u-news.com.
Користі у розчинного напою не так вже й багато: він має сечогінний ефект і тому допомагає вивести з організму зайву воду і зняти набряки. Плюс його також в тому, що він дешевше натурального, швидко готується і допомагає швидко підбадьоритися.
Мінусів у розчинної кави більше:
– Викликає психологічну залежність навіть швидше, ніж натуральна
У розчинному напої кофеїну більше, ніж у кавових зернах. Через часте вживання нервова система розхитується: людині складно включитися в роботу з ранку без чашки кави, вона стає дратівливою, нервовою, з’являється безсоння.
– Підвищує артеріальний тиск
Через це страждає серцево-судинна система. Також в розчинній каві міститься хлорогенова кислота – вона може стати причиною розвитку хвороб серця і спровокувати інфаркт.
– Вимиває кальцій з організму
Проблеми з колінами або біль у ліктях починаються навіть у молодих людей.
– Подразнює стінки шлунка і слизову
Як результат у любителів розчинної кави розвивається гастрит, виразка, підвищена кислотність шлунка.
Крім цього, розчинний напій призводить до появи целюліту у жінок, а у чоловіків починаються проблеми зі шкірою. Тут потрібно також відзначити, що ароматичні і смакові добавки, які додають в каву – не натуральні і також негативно позначаються на здоров’ї.
Краще, якщо кава буде натуральною. Але якщо дуже хочеться, то можна іноді випити чашку розчинної кави через 30-40 хвилин після їжі, а ще через 15 хвилин – випити склянку води, щоб уникнути зневоднення.
Фото : з відкритих джерел