Сало для імунітету: коли воно приносить найбільшу користь
Сало — традиційний український продукт, який особливо корисний восени та взимку. Дієтологи нагадують: тваринні жири допомагають організму підтримувати імунітет і краще справлятися з вірусними інфекціями.
Для зміцнення здоров’я достатньо вживати близько 50 грамів сала щодня.
Втім, важливо знати головне правило: сало не можна нагрівати вище ніж 40 °C. Під час термічної обробки продукт втрачає більшість своїх корисних речовин. Саме тому фахівці радять споживати його у свіжому вигляді.
Також експерти підкреслюють: сало не є ліками і не здатне вилікувати від коронавірусу чи інших інфекційних хвороб. Проте як профілактичний елемент раціону воно може бути корисним, адже містить вітаміни та жирні кислоти, необхідні для роботи організму.
фото з відкритих джерел


