Ще один доказ небезпеки фаст-фуду
Вчені дійшли висновку, що якщо ваш раціон на двадцять або більше відсотків складається з фаст-фуду, у вас підвищується ризик отримання неалкогольної жирової хвороби печінки, відомої як стеатоз, повідомляє zhenskiy.kyiv.ua.
Фаст-фуд — популярна дешева їжа в усьому світі та в багатьох інших країнах світу, яка допомагає не витрачати зайвий час на приготування їжі. Шкідливість регулярного вживання фаст-фуду ні для кого не секрет, проте дослідження все більше і більше підштовхують нас бути обережними з цією їжею.
Це дослідження включало дані Національного обстеження стану здоров’я та харчування серед американських громадян віком від 20 років. Вчені намагалися пов’язати розвиток стеатозу з різними харчовими звичками
29% опитаних зізналися, що отримували 20% чи більше своїх щоденних калорій через фаст-фуд. Саме в цих категоріях більше людей зафіксували підвищений відсоток даного захворювання печінки. Ця ситуація була найбільш виражена серед людей, які страждають на ожиріння або діабет.
Незважаючи на те, що поки що в наукових колах ведеться дискусія щодо правильності висновків даного дослідження, це досить ймовірна гіпотеза, яка може стати приводом харчуватися правильніше.
Їжа, що подається в ресторанах швидкого харчування, часто містить багато жиру, калорій та цукру, але мало поживних речовин та клітковини. Хоча вживання фаст-фуду іноді не є проблемою, при регулярному харчуванні можна підвищити ризик ожиріння, серцевого нападу, неалкогольної жирової хвороби печінки та інших проблем зі здоров’ям.
Фахівці радять дотримуватися здорової дієти не тільки того, щоб схуднути, а й для того, щоб жити довго та щасливо. Намагайтеся їсти багато складних вуглеводів, цільнозернових продуктів. Що стосується м’яса, воно має бути не дуже жирним з мінімальною кількістю обробки. Корисно буде включити до свого раціону морепродукти, овочі та фрукти.
Фото : з відкритих джерел