Що варто виключити з раціону, щоб зберегти здорове серце

Фахівці наголошують: харчування має безпосередній вплив на стан серцево-судинної системи. Деякі продукти варто вживати з великою обережністю або ж зовсім виключити з раціону, адже вони здатні суттєво погіршувати роботу серця і судин.

Фастфуд

Фастфуд — це жирна та високорафінована їжа, яка сприяє набору зайвої ваги. Надмірна вага підвищує ризик розвитку гіпертонії та інших серцево-судинних хвороб. Особливу небезпеку становлять трансжири, що містяться у фастфуді: вони можуть провокувати розвиток атеросклерозу, звуження судин і підвищення рівня холестерину.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Напівфабрикати

Напівфабрикати небезпечні через високий вміст цукру, солі та глутамату натрію. Їх регулярне вживання збільшує навантаження на серце, сприяє підвищенню тиску та розвитку хронічних захворювань.

фото з відкритих джерел

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *